Het Oliveo Minikamp van afgelopen weekend (20 en 21 januari jl.) is een groot succes geworden. Ruim 100 aanmeldingen uit de Jo8, Jo9, Jo10 en Jo11 en ruim 30 begeleiders zorgden voor een lekker druk sportpark en een stampvolle kantine.

Het programma van het Minikamp was gebaseerd op dat van het Oliveo Jeugdkamp  in Loon op Zand, maar dan in het klein en in Pijnacker. Zoals eten wat de pot schaft met je eigen groepje en leider, spelen en spellen doen en natuurlijk ook keten met je vriendjes.

Anders dan in Loon op Zand waren er onder de begeleiders drie vrouwen. En een paar meiden als deelnemer. Ze hielden zich goed staande het mannenbolwerk, maar verbaasden zich met enige regelmaat over hoe zaken werden georganiseerd. We nemen dat natuurlijk mee in de evaluatie.

Na het eten gingen we met iedereen zwemmen in De Viergang, wat uiteraard een groot succes was. Na het zwemmen gingen de Jo8 en Jo9 een film kijken in onze sporthal vanuit hun warme slaapzaken. De Jo10 en Jo11 gingen een speurtocht doen in ons eigen natuurgebied rondom onze accommodatie. Na de speurtocht bleef het zowel in de slaapzaal als in de kantine nog lang onrustig.

De volgende dag was het vroeg dag en was er door onze onvolprezen keukenstaf een echt zondagochtend ontbijt verzorgt, inclusief croissants. Na het ontbijt werden er in drie rondes kampspellen gespeeld: het douanespel, eilandenvoetbal, voetvolley en een estafette.

Bij het ophalen werden de ouders geïnformeerd over wat het zomerkamp inhoudt, waarom de kids het eigenlijk niet mogen missen en hoe ze zich kunnen aanmelden. We hopen natuurlijk dat iedereen een tof Minikamp heeft gehad, en ook dat dat leidt tot veel aanmeldingen voor het Jeugdkamp. Want één ding kunnen we beloven: dat wordt nog veeeeeeeeeel leuker!