Het kamp en erna

Hier vind je vooral informatie over het vertrek en de terugkomst 

De bagage avond

Tijdens het kamp verplaatsen we ons geregeld per fiets, naar bijvoorbeeld het zwembad of spellocaties die wat verder van het kamphuis afliggen. Het is dus van belang dat de fiets van uw kind in orde is. Wij controleren dit tijdens het inleveren van de fiets mochten er gebreken geconstateerd worden dan heeft u nog de mogelijkheid om dit te regelen. Mocht er tijdens het kamp alsnog blijken dat er mankementen zijn en wij niet verantwoord op pad kunnen gaan met u kind dan laten wij dit repareren en zijn de kosten voor u.

Op de vrijdag voor het kamp moeten namelijk al de door jullie gecontroleerde fietsen gebracht worden naar Oliveo. Daar laden de kamp begeleiders de fietsen netjes in een container. Ze controleren nog eenmaal of de fiets het ook echt goed doet, want niets is vervelender dan dat tijdens het kamp er opeens een ketting afligt of de band volledig verslaten is.

Graag de fiets niet op slot zetten en aan de sleutel een naamkaartje bevestigen. Dan kunnen we op het kamp zien van wie welke fiets is.

Hieronder nog een leuk filmpje van de bagage avond van 2017:

Vertrek naar het kamp

We gaan net als de afgelopen jaren met de bus naar het kamp in Loon op Zand. Afhankelijk van planning en aantallen deelnemers reizen we met één of twee bussen. Het afscheid zal dus bij de Oliveo kantine zijn. Het inhuizen van de kids in Kuijpershoefke zal waar nodig worden ondersteund door de begeleiders. Informatie over de precieze tijden kunt u vinden onder het submenu met belangrijke data.

Elk jaar wordt het kamp officieel geopend. De hoofdleider zal de opening voor zijn rekening nemen. De verschillende groepjes zullen zich uitgedost en al gaan voorstellen. Dit wordt vastgelegd op de video. Via een livestream (Instagram en/of Facebook) kan het thuisfront meekijken. Op onze website zullen hiervoor te zijner tijd links en/of informatie komen te staan.

Tijdens het kamp

Het kamp is voor de kinderen natuurlijk het hoogtepunt van het jaar. Afsluitend na een lange schoolperiode is dit de heerlijkste manier om er even lekker uit te zijn. Ze genieten met volle teugen totdat ze moegestreden weer terug moeten naar Pijnacker. Het is dus ook niet nodig (niet wenselijk) dat de ouders eventjes op bezoek komen op het kamp.

Via deze website en onze social mediakanalen (Instagram en Facebook) kunt u bijna live mee genieten van alles wat op het kamp gebeurt. Het internet team houdt zich de hele dag bezig om berichten, video’s en foto’s te maken en deze te plaatsen. Via deze berichten, de foto’s en filmpjes zult u misschien wel meer weten dan uw kind op de terugkom zaterdag zal vertellen.

Tijdens het kamp

Het kamp is voor de kinderen natuurlijk het hoogtepunt van het jaar. Afsluitend na een lange schoolperiode is dit de heerlijkste manier om er even lekker uit te zijn. Ze genieten met volle teugen totdat ze moegestreden weer terug moeten naar Pijnacker. Het is dus ook niet nodig (niet wenselijk) dat de ouders eventjes op bezoek komen op het kamp.

Via deze internet site kunt u daarnaast bijna live mee genieten van alles wat op het kamp plaats vindt. Het internet team houdt zich de hele dag bezig om foto’s te maken en deze op de site te plaatsen. Ook filmpjes worden er gemaakt van leuke evenementen zoals de prijsuireikingen de hele dag of van het potje eilandvoetbal. Door middel van de berichten, de foto’s en filmpjes zult u misschien wel meer weten dan uw kind op de terugkom zaterdag zal vertellen.

Ophalen halve weekers

Een paar teams van de jongere kids gaan maar voor een halve week mee op kamp. Op de woensdagavond is er dan voor de ouders de gelegenheid om de kids op te halen. Dit kan pas vanaf 20.00 en geen minuut eerder. De reden hiervoor is dat we de kids die niet naar huis gaan van het kampterrein af willen hebben. Dit voor het geval er toch nog een kind tussen zit die een beetje tegen heimwee aan hikt en dus niet de andere kids al ziet vertrekken.

 

Natuurlijk hebben we voor u ook wel een kopje koffie klaar staan en een praatje. Het is natuurlijk niet zo dat het ophalen en wegwezen is. Er wordt zowaar ook een speach gegeven door de hoofdleider en de oorkondes mogen ze nu al in ontvangs nemen.

Terugkomst

Natuurlijk kijkt u al weer vol uit naar de terugkomst van het kamp kind. De kinderen zullen met bussen vanaf de kamplocatie terug gaan naar het Oliveo terrein. Daar kunt u ze dan weer in de armen sluiten en alle verhalen en avonturen aanhoren die ze tijdens het kamp hebben beleefd. Ook zullen hiervoor de containers met fietsen zijn aangekomen, waar de fietsen van de kids weer veilig naar Pijnacker zijn vervoerd.

Vergeet u trouwens ook niet de verloren spullen even te doorlopen ? Natuurlijk hebben de kids zeer netjes geleefd en is de koffer niet drie keer omgevallen en overhoop gehaald :). Toch gebeurt het regelmatig dat er bij het opruimen en inpakken iets vergeten wordt. Deze spullen nemen wij mee naar Pijnacker, zodat u daar de verloren zaken nog uit kan vissen.

Teken en processierups

Een ongenode gast die zich bij sommige kinderen toch wel weet in te bijten is de teek. De kamplocatie ligt dicht in de buurt van het bos en daar worden ook best wel wat spelletjes gedaan. Het kan dus zijn dat de teek opdoemt. Elka avond douchen de kinderen onder begeleiding van de begeleiders en worden ze van top tot teen gecontroleerd op tekenbeten. Dit gebeurt altijd door minimaal twee begeleiders. Een kind is nooit alleen met een begeleider. Als er dan een teek geconstateerd wordt, dan wordt dit op de stoere mannen kaart aangetekend waar dat was en wanneer. Op die wijze kunt u deze plekjes achteraf in de gaten houden of hier kringen ontstaan en dan de huisarts waarschuwen.