Island Voetbal op Oliveo Jeugdkamp

Welkom bij een van de meest unieke en spannende activiteiten op Oliveo Jeugdkamp: Island Voetbal! De finales van de midden en oude groepen jonge voetballers uit Pijnacker, maar nu in Loon-op-Zand! Dit spel combineert de passie voor voetbal met de uitdaging van precisie en teamwork, en is een favoriet onder de kampgangers. Een Unieke en Spannende Activiteit!

Filmpje van de finales, een samenvatting: https://www.youtube.com/watch?v=7_1g3wka8ug

Wat is Island Voetbal?

Island Voetbal wordt gespeeld met twee eilanden (vakken) op een half voetbalveld: één voor elk team. Elk eiland is een afgebakend gebied op het speelveld waar de ‘vanger’ van dat team zich bevindt. Het doel van het spel is simpel maar uitdagend: schiet de bal naar je vanger die zich op het eiland van je team bevindt en zorg ervoor dat de bal binnen de grenzen van het eiland wordt gevangen. (Voeten van vanger moet blijven in vak)

Hoe werkt het?

  1. Twee Eilanden: Elk team krijgt zijn eigen eiland. De eilanden zijn duidelijk gemarkeerd op het veld.
  2. Doel van het Spel: Elk team probeert de bal naar hun vanger te schieten. De vanger is de enige speler die zich binnen de grenzen van het eiland mag bevinden en moet de bal vangen zonder zijn eiland te verlaten.
  3. Teamspeler en Vanger: De teamspelers moeten strategisch de bal naar hun vanger schieten. De vanger speelt een cruciale rol en moet binnen de lijnen van het eiland blijven om de bal te vangen.
  4. Precisie en Samenwerking: Het spel vereist nauwkeurigheid bij het schieten en goede communicatie en samenwerking binnen het team. Alleen door samen te werken kan het team de bal succesvol naar de vanger schieten.
  5. Spelregels: De bal mag alleen gevangen worden door de vanger binnen het eiland. Het team moet ervoor zorgen dat de bal op een manier wordt geschoten die de vanger in staat stelt deze binnen de eilandgrenzen te vangen.

Waarom is Island Voetbal zo leuk?

Island Voetbal biedt een geweldige mix van fysieke activiteit en strategisch denken. Het is niet alleen een test van individuele vaardigheden, maar ook van hoe goed een team kan samenwerken. De spanning om de bal precies goed te schieten en de vreugde als de vanger de bal vangt, maken het spel enorm leuk en dynamisch.

De kampgangers kijken altijd uit naar Island Voetbal omdat het hen de kans geeft om hun voetbalskills te verbeteren terwijl ze genieten van een unieke en opwindende spelervaring.

Ervaar het Zelf!

Island Voetbal is een van de vele geweldige activiteiten op Oliveo Jeugdkamp die zorgen voor onvergetelijke herinneringen. Kom en ervaar de actie, het plezier en de uitdaging van Island Voetbal op Oliveo Jeugdkamp!

#IslandVoetbal #voetbal #jeugdkamp

Bekijk nu de video van Island Voetbal en geniet mee van alle spannende momenten! Meer filmpjes en foto’s van Oliveo Jeugdkamp op OliveoJeugdkamp.nl

Island voetbal finale bij Oliveo jeugdkamp 2024 in Loon op Zand!

Geef een reactie